Waarvoor onze klanten aan energie monitoring doen.
15 februari 2021 

Waarvoor onze klanten aan energie monitoring doen.

Meten is weten, maar wat doe je ermee?

Energiemonitoring is hot. Maar wat doe je met deze meetgegevens? In deze blog enkele voorbeelden van wat wij meten bij onze klanten en welke inzichten dat geeft.

Het bouwbedrijf:

Een Gents bouwbedrijf is begonnen met de monitoring van water, elektriciteit op de werfaansluiting en het stroomverbruik van stroomgroepen.

In eerste instantie wou men weten hoeveel energie er werd gebruikt tijdens elke bouwfase bij verschillende projecten. dit om na te gaan of er verschil zit tussen de verschillende werven. Het bouwbedrijf had geïnvesteerd in nieuwe goed geïsoleerde werfketens. Werfketen worden elektrisch verwarmt en men wou weten of er verschil zat in het elektrisch verbruik. Een derde toepassing is het meten van het stroomverbruik van stroomgroepen die torenkranen van elektriciteit voorzien. Door het meten kan men nagaan of de  stroomgroep, die voorgeschreven is door de fabrikant , niet een formaat kleiner  kon zijn. En dus minder investeringen bij een project zou inhouden.

De betonfabriek:

In de milieuvergunning van een betonfabriek staan quota’s voor het verbruik van grond en stadswater. Bij een audit voor de milieuvergunning dient men aan te tonen dat het waterverbruik binnen de afspraken valt. Monitoring is daar natuurlijk het middel voor. Door op verschillende plaatsen te monitoring kan men ook lekken in de leidingen opsporen om zo het waterverbruik te reduceren.

Een school:

Een schooldirecteur stelt een hoog energieverbruik vast in zijn nieuwbouw school. Door het elektriciteitsverbruik en aardgas te verbruik te meten komen we er al snel achter dat de installaties voor verwarming en ventilatie nog niet optimaal staan ingeregeld. Door te meten, de installaties bij te stellen en opnieuw te meten komen kunnen we op heel korte tijd het energieverbruik van deze school halveren.

Onderstaand de getuigenis van de schooldirecteur.

Optimaliseren van het laden van een elektrische wagen:

Een consument die het eigen verbruik van zijn zonne-energie installatie wenst te optimaliseren investeert in een elektrische wagen. Om zoveel mogelijk zonne-energie te gebruiken installeren we een toestel dat kan de meten wanneer er injectie is en dan wordt het laden van de wagen gestart. Bij te weinig zonne-energie kan er zodanig gestuurd worden dat de wagen enkel ’s nachts wordt opgeladen.

Het dagelijks energieverbruik volgen:

Heel at consumenten met een digitale meter hebben bij ons al en LoWi besteld. Een LoWi is een toestel om de meetgegevens van je digitale meter op de computer, smartphone of tabled te volgen.

Wat is jouw toepassing?

Heb jij een specifieke toepassing waarbij het het energieverbruik wil monitoren om een bepaald doel te realiseren?  Wij van Mijn Energiebudget en Encovan gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Hieronder kan je jouw gegevens achterlaten en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down